LIBERTUS

Nekkerspoelstraat, Mechelen

Opdrachtgever Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken KLEMO

 

Realisatie van 15 nieuwe betaalbare woningen en appartementen voor grote gezinnen en parking in een met groen omkaderde buitenruimte.

 

Jaar 2013

 

Het sociaal huisvestingsproject Libertus is centraal gelegen in de wijk Nekkerspoel aan de Sint Limbertuskerk. In 2006 gaf de sociale huisvestingsmaatschappij Kleine Landeigendom Mechelen en Omstreken KLEMO de opdracht om 15 nieuwe betaalbare woningen voor grote gezinnen te ontwerpen rond een nieuw plein.

 

Voor de plaatsing van het bouwvolume, de open ruimte, de keuze van de kroonlijsthoogten moest er gewerkt worden binnen de voorschriften van het BPA.

Het programma van het project Libertus omvat 9 woningen en

6 appartementen,15 parkeerplaatsen in een groen omkaderde buitenruimte.

 

De toegangen tot de woningen worden benadrukt door de achteruit geplaatste witte gevels. Het geheel van de woningen omkadert de kerk en het plein.

 

Voor de vorm, de materiaalkeuzes, waaronder de gevelsteen, is rekening gehouden met de omliggende omgeving, in de eerste plaats met de Sint Libertuskerk, die vanuit de woningen zichtbaar is.

 

OKRA landschapsarchitecten bv maakte van de ruimte voor de kerk en de woningen een groene gemeenschappelijke ontmoetingsplek met een duidelijke indeling tussen privaat en publieke ruimte.

 

BOGAERTS ARCHITECTUUR & INTERIEUR bvba

Contact

Bogaerts Architectuur & Interieur bvba

Goswin de Stassartstraat 29 - 2800 Mechelen

 

Herman Bogaerts Architect

015 33 70 50  -  0475 25 04 83

herman.bogaerts@bogaerts-architecten.be

 

Els De Smet  Interieurarchitect

015 33 70 50  -  0477 90 77 56

els.de.smet@bogaerts-architecten.be

 

Bogaerts Architectuur & Interieur bvba

Bogaerts Architectuur & Interieur bvba