BLAUWE DUIF

Nauwstraat 6, Mechelen

Opdrachtgever  Kris Kuijpers

 

De stadswoning Blauwe Duif beschermd als bouwkundig erfgoed.

 

Jaar 2017

 

De stadswoning Blauwe Duif nu Café de Wei gelegen in de Nauwstraat 6, te Mechelen was vroeger nog een gekende vishandel.

Kris Kuijpers de uitbater van het voormalige café Den Akker gaf ons enkele jaren terug de opdracht tot het ontwerpen van een horeca voorziening in het pand en de restauratie van de gevel.

 

De bepleisterde en grijs geschilderde lijstgevel, gedateerd 1769 onderging een restauratie met bijzondere aandacht voor de siermotieven en sculpturen. In de huidige gevelopeningen werd nieuw houten schrijnwerk geplaatst naar historisch model. Het dak werd teruggebracht tot zijn oorspronkelijke kroonlijsthoogte.

 

De betonnen vloerplaten werden behouden met uitzondering van het eerste deel van de vloer tegen de gevel welke terug naar zijn oorspronkelijk niveau gebracht werd. In het gebouw zijn de constructiedelen  zichtbaar gehouden.

 

Werken binnen: tot het eerste I profiel werd de betonnen vloerplaat afgebroken en teruggebracht naar het oorspronkelijk vloerniveau.

Met een open ontwerp tot doel dat een ruimtegevoel creëert, met zichtbare constructiedelen die een sfeer van vroeger oproepen, de combinatie van het ruwe staal en het hout wordt een zekere gezelligheid bereikt.

 

BOGAERTS ARCHITECTUUR & INTERIEUR bvba

Contact

Bogaerts Architectuur & Interieur bvba

Goswin de Stassartstraat 29 - 2800 Mechelen

 

Herman Bogaerts Architect

015 33 70 50  -  0475 25 04 83

herman.bogaerts@bogaerts-architecten.be

 

Els De Smet  Interieurarchitect

015 33 70 50  -  0477 90 77 56

els.de.smet@bogaerts-architecten.be

 

Bogaerts Architectuur & Interieur bvba

Bogaerts Architectuur & Interieur bvba